Ögonmakeup från Yves Rocher, Oriflame, Fleur de Santé

När det handlar om makeup ska inte bara färgerna stämma med ens utseende. De ska också hålla hela dagen utan att blekna.

Det gör inte Amaze ögonskugga från Fleur de Santé. Jag testade nyansen Sparkling Gold på armen och den försvann efter endast några minuter.

Något bättre, men inte alls godkänd, blir Yves Rochers kvadratiska ögonskugga. Jag testade Peach Nude, som blev mycket bra som kulör för mig – den tycktes sitta bra, men efter en kvart hade den bleknat betydligt.

Fleur de Santés skugga Matt Choklad provar jag nu. Den är kakaobrun på armen. Tror inte den heller håller särskilt bra. Får vänta en stund och se. Den har bleknat till hälften efter cirka en kvart. Efter ytterligare ett tag finns endast nåt som liknar ett smutsigt skikt kvar.

Oriflame har ögonskuggspaletter med 2 x 8 färger. Jag har Sand och Green.

Rad 1  till vänster – mycket ljus sandbeige – syns knappt på huden. Färgen i sig är fin, men man måste kombinera skickligt för att den ska komma till sin rätt.

Rad 1 till höger : beige – blir guldig på huden. Fin färg tillsammans med den lövgröna.

Rad 2 vänster: mellanbrun i asken, blir smutsbrun på huden. Fy.

Rad 2 höger: blir olivgrå på huden. Bästa färgen av de mörka.

Rad 3 vänster: mörkt gråsvart på huden. Usch!

Rad 3 höger: den klart gröna – som blir klart lövgrön på huden. Bra färg.

Rad 4 vänster: kolsvart på huden. Rad 4 höger: blyertsgrå på huden.

Så vill jag även testa Yves Rocher rektangulära skugga Mono Culeur / Single Eyeshadow. Testar på andra armen för att det inte ska bli för mycket att hålla reda på. Det står på asken: long lasting colour. Få se om det stämmer. Det är en beige kulör. På min vita hy blir den guldbeige. Sen ser den blekt aprikos ut. Håller alltså inte vad den lovar.

Övergår till Fleur de Santé och deras cremetuber Wow Fleurty Eyes. Nyansen Golden green leaf. Man kan bara smörja lätt utanpå huden för gnider man så försvinner färgen. Den gröna färgen har bleknat något men syns fortfarande bra efter någon halvtimme.

Går över till pennor. Oriflames läppenna – ja lip pencil trots att den är brun (brown) Giordani Gold. Färgen starkt (varmt?) medel till mörkt brun och Lätt och mjuk att dra ett streck med som blir medel till mörkt, som det verkar varm färg. Tänkte pröva som brynpenna om färgen håller. Nån timme senare är linjen fortfarande tydlig om än något blekt. Helt godtagbart.

Yves Rochers dubbelpenna – Deep khaki och Bougainvillier. Mjuk och lättmålad – färgerna är klart lövgrön och mellanlila. Linjerna tunna.Hur håller den? Jo, efter ett bra tag behåller linjerna forfarande sin färglyster. Bra köp!

Oriflame Very Me Lip Crayon – färg Nougat.  Färgen är inte vad jag kallar ”nougat” utan ter sig snarast som en väldigt urblekt blodrosa. Ljus och blek röd.

Oriflame Very Me Lip Crayon – färg Nude. Lättmålad. Starkt brunröd ton som bleknar efter nån halvtimme men fullt godkänd. Färgen sitter bra.

Oriflame ögonpenna Eye Intensity färg Chestnut brown. Den är mycket mörk gråbrun. Lättmålad. Färgen sitter bra. Godkänt köp!. Bredvid den ser Giordani Gold lip pencil brown lite rödlila-orange ut.

Oriflame Illuminate Eye Crayon ”Forest green” är inte alls skogsgrön utan ljust klorgrön. Usch, en färg som verkligen inte passar mig. Alla pennor i serien är pastellbleka.

Sedan har jag Yves Rochers Crayon Regard ögonpenna i nyansen Opale dorée.  En tjock penna som ger en halvcentimetertjock skimrande gråguldig linje. Men håller den? Syns tydligt efter en halvtimme. Syns fortfarande en stund senare. Andra nyanser att köpa?

Yves Rochers ögonskugga Luminelle. Nyans Melon Nature. Den är ljus och syns knappast på huden från början eftersom jag själv är lika ljus i hyn. Håller inte bra.

Fleur de Santé har också Wow tuber för läpparna Wow Flushing Cheek för kinderna (rouge) – man får lägga på lika försiktigt som ögoncremen. Färgerna Hot blush – mellanrödbrun. Glowing bronze – något ljusare i tuben men på huden likadan som den första. Efter en halvtimme är färgerna blekta, men synds fortfarande tydligt. Efter en stund har de så när försvunnit. Så det blir inget bra betyg för dessa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s